Recuperatoare de caldurăPRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL RECUPERATORULUI DE CALDURA 

Sistemul de ventilare este potrivit pentru aplicatii rezidentiale si comerciale:
- Case
- Vile
- Apartamente
- Spatii de birouri
- Institutii scolare si prescolare, gradinite
- Baruri, pub-uri si restaurante
Recuperatorul asigura un flux permanent de aer proaspat si normalizeaza umiditatea in incapere si eliminand definitiv cauzele aparitiei condensului pe geamuri, igrasiei si mucegaiului.

AVANTAJE:

  • Este un sistem compact - recuperator este ascuns in intregime in grosimea peretelui,afara raman doar grilele de ventilatie. Deci nu aveti nevoie de tubulaturi si montaje complicate. Intregul montaj se poate face in doua ore, fara praf si fara a fi nevoie ulterior de alte lucrari de reparatie.
  • Admisia si evacuarea aerului se face simultan (nu creeaza diferente de presiune in incapere), si intotdeauna asigura cu 8% mai mult volum de aer admis decat aer evacuat. Fenomen care contribuie la functionarea mai eficienta a sistemelor de evacuare din bucatarie si din baie.
  • Schimbatorul de caldura din Cupru asigura o recuperare de caldura excelenta si decontamineaza aerul admis datorita proprietatilor sale naturale (foarte apropiate de argint). Cuprul este considerat inca din vremuri stravechi unul din cele mai bune si sigure materiale pentru om. De aceia este folosit la scara larga pentru transferul de aer si transportul de apa potabila.
  • Conceput sa functioneze non-stop- cu recuperatorul  o sa aveti aer proaspat si curat in casa; 24 ore pe zi, 365 zile pe an!
  • Normalizeaza microclimatul din locuinta si elimina definitiv cauzele aparitiei umezelii, condensului pe geamuri, igrasiei si mucegaiului.
  • Functioneaza silentios si simplu - cu ajutorul unei telecomenzi
  • Economisiti bani - fiindca caldura aerului evacuat afara se recupereaza si se intoarce in casa . Deci nu mai pierdeti caldura prin deschiderea geamurilor pentru aerisire. Ceia ce inseamna ca pastrati caldura in incapere, si faceti pana la 30% economii cu incalzirea in timpul iernii, si pana la 70% economii cu energia consumata de aerul conditionat in timpul verii.
  • Ajuta la functionarea mai eficienta a aerului conditionat. In timpul verii recuperatorul inverseaza procesul, adica pastreaza aerul racoros in casa si zapuseala afara.
  • Consum mic de energie: consumul de energie electrica pentru modelele rezidentiale este intre 6Wh si 32Wh.
  • Toate sistemele de ventilare cu recuperare de caldura «Prana» au Certificat European de Calitate